TRENERSKI MAG OTKRIO: / Najbolji igrač svijeta je kod mene naučio sve o tenisu

Image
Foto: Pixsell, Boris Šćitar
29.9.2015.
16:32
Pixsell, Boris Šćitar
VOYO logo

"Nisam Nijemac, ali su me zvali Prus s Balkana. Te osobine nisam stekao u Njemačkoj gdje sam dugo živio nego u Splitu, u roditeljskoj kući, kod svog oca koji je cijeli život radio", kazao je Pilić u razgovoru za ljubljanski list Dnevnik.

Lakše je uspjeti u organiziranoj državi

"Kad ste jednom u organiziranoj državi koja poštuje rad, onda je sve lakše", kazao je nekoć proslavljeni tenisač, a sada uspješni trener koji ima tenisku školu u Opatiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On kaže da je u Njemačkoj usvojio i mnoge dodatne osobine koje krase Nijemce, kao što su radišnost, upornost i želja za uspjehom, te da ne prihvaća treniranje mladih igrača ako nemaju darovitosti i želje za radom, bez obzira na ponuđeni novac.

Roditelji se ne smiju miješati u rad trenera

"Do mene su dolazili i bogati Rusi, ali njihovu djecu nisam uzeo jer nisu bili talentirani", rekao je Pilić uz napomenu da ni inače ne dopušta da se u rad s njegovim pulenima miješaju njihovi roditelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Roditelji se ne smiju miješati u rad trenera, to loše završi i nijedan takav ne postane vrhunski igrač. Neki treneri dopuštaju takve gluposti i to samo zbog ponuđenog novca", kazao je Pilić.

"Bez radnih navika i discipline ne može se uspjeti, a u tenisu su uz to potrebni moral, disciplina, mirnoća i velika želja za uspjehom", rekao je Pilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je kod mene naučio igrati tenis

Prisjetio se i kako ga je Novak Đoković nagovorio da preuzme treniranje srbijanske reprezentacije koja je onda osvojila Davis kup, što je u Srbiji, navodi list, izazvalo dosta prašine jer je Pilić Hrvat.

"Nazvao me je Đoković koji je od mene naučio igrati tenis. Možda ne znate da je njegova majka Hrvatica. A ja sam profesionalni trener, ne zanima me tko je Hrvat, Srbin, Amerikanac ili Rus, moj posao je treniranje", kazao je Pilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odveo 41 igrača do prvih 100

"Za mene je normalno da sam 80-ih godina, kad je Njemačka igrala s Jugoslavijom, navijao za Njemačku koju je tada trenirao iako je u vrijeme meča Goran Ivanišević stanovao u mojoj kući u Münchenu", kaže Pilić koji je po svojim podacima u 36 godina trenerskog rada na ljestvice 100 najboljih tenisača u svijetu doveo 41 igrača.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo