ZADARSKA SENZACIJA NA AUSTRALIAN OPENU: / 'Otišla sam igrati za Ameriku jer u Hrvatskoj nisam imala uvjete'

Image

'Nismo imali dobre uvjete. U Zagrebu još i nekako, ali u Zadru nije bilo moguće igrati zimi'

9.2.2021.
11:32
VOYO logo

Zadranka Bernarda Pera (26) nova je teniska zvijezda koja dolazi iz Hrvatske, no ona nastupa pod američkom zastavom. Upala je na Australian Open prije tri godine kao sretna gubitnica slavnog teniskog turnira koji se upravo ovih dana igra u Melbourneu, umjesto ozlijeđene Margarite Gasparjan i odmah odjurila do trećeg kola, izbacivši pritom nekadašnju polufinalisticu Johannu Kontu, tada desetu na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Bernarda Pera of the US celebrates her victory against Germany's Angelique Kerber during their women's singles match on day one of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 8, 2021.,Image: 589517241, License: Rights-managed, Restrictions: -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --, Model Release: no

Pomela Kerber

Bajka Hrvatice s američkom putovnicom, danas 66. igračice na WTA ljestvici, i ove se godine nastavlja, jer je u prvom kolu pomela nekad prvu tenisačicu svijeta i osvajačicu Australije, Wimbledona i US Opena, Njemicu Angelique Kerber (6:0, 6:4).

Put do takvog uspjeha i ulaska u Top 100 svjetskog tenisa nipošto nije bio lagan, jer u Hrvatskoj nije imala uvjete za teniski razvoj, zbog čega se odlučila na tešku, bolnu odluku, a uz to jako voli svoj Zadar. Inače, Bernardin otac je Hrvat, ali je državljanin SAD-a, gdje je dugo živio – devedesetih se vratio u domovinu, upoznao suprugu, da bi ga put ponovo odveo u Sjedinjene Države kada je s kćeri otišao radi tenisa. Zbog čega su se odlučili na taj korak, zašto sad Bernarda Pera igra pod američkom zastavom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

This hand out picture released by the Tennis Australia on February 8, 2021, shows Germany's Angelique Kerber speaking at a press conference after her match against Bernarda Pera of the US on day one of the Australian Open tennis tournament in Melbourne.,Image: 589738768, License: Rights-managed, Restrictions: -----EDITORS NOTE --- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /VINCE CALIGIURI / TENNIS AUSTRALIA " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS, Model Release: no

"Nismo imali dobre uvjete. U Zagrebu još i nekako, ali u Zadru nije bilo moguće igrati zimi. Nismo imali dvoranu pa smo morali trenirati vani, a to nije moguće kad pada kiša. Zato smo preko zime odlučili otići u SAD, da vidimo kako je. Svidjelo nam se i ostali smo", objasnila je Pera za Sport Klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Paše mi što više vremena provodim u Zadru, draže mi je kada sam kod kuće'

"Paše mi što više vremena provodim u Zadru, draže mi je kada sam kod kuće, više mojih je tamo, trener mi je iz Zadra, tako da mi se sve lijepo posložilo. Lovro (Rončević, trener) mi paše, miran je i kada ga pogledam, ne vidim na njemu paniku – on me odlično smiruje. Osim toga, sredio mi je igru, sada je urednija, nije razbacana kao što je bila ranije – više igram planski, točno znam što treba učiniti“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U karijeri je Bernarda osvojila osam ITF titula, uglavnom na zemlji, ali nije je bilo mnogo na WTA turu, pa je mali broj onih koji su imali priliku gledati je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prilično sam agresivna tenisačica, imam jako brze udarce – puno je onih koji kažu da se dobro krećem, ali baziram igru na napadima s osnovne linije i volim biti blizu nje. Željela bih popraviti izlazak na mrežu, da to ubacim u svoj repertoar. Nikada nisam imala nekog uzora, ali možda bih rekla Kvitova jer smo obje ljevoruke i najsličnija je onome što želim postići".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo