kraj jedne ere / Tko će naslijediti Blattera? U igri su Platini, princ Ali, Luis Figo...

Jordanski princ Al bin al-Hussein najavio je novu kandidaturu za predsjednika FIFA-e nakon što je dosadašnji predsjednik Sepp Blatter neočekivano podnio ostavku

2.6.2015.
22:40
VOYO logo

Četiri dana nakon što je proslavio novi, peti mandat, Sepp Blatter se iznenada predomislio i na izvanrednoj pres konferenciji u Zürichu poručio: "Iako sam dobio mandat od članica FIFA-e, osjećam da nemam mandat cijelog svijeta, navijača, igrača, klubova, ljudi koji žive i dišu nogomet i zato sam odlučio dati svoj mandat na raspolaganje na izvanrednom kongresu FIFA-e."

Image
nije pod istragom /

Sepp Blatter podnio ostavku: 'Imam mandat za vodstvo FIFA-e, ali ne i mandat nogometnog svijeta'

Image
nije pod istragom /

Sepp Blatter podnio ostavku: 'Imam mandat za vodstvo FIFA-e, ali ne i mandat nogometnog svijeta'

Nogometni svijet pozdravlja Blatterovu ostavku no pitanje ostaje - zašto? New York Times danas je objavio kako FBI ima saznanja da je u sumnjive transakcije upleten prvi Blatterov suradnik, Jerome Valcke. Očito se obruč oko Blattera počeo stezati, a moguće je da je netko od 20 njegovih suradnika uhićenih proteklog tjedna počeo pričati. Ipak, švicarske su vlasti večeras objavile da Blatter nije pod istragom.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 17 njegovih godina na čelu FIFE, ovo je doista kraj jedne ere te se sada postavlja pitanje tko bi mogao naslijediti Seppa Blattera.

U igri je, kako pišu svjetski mediji, i sam Michel Platini, koji je večeras Blatteru poručio kako je ovo hrabra i ispravna odluka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platinijev igrač Luis Figo spominje se kao mogući kandidat, kao i jordanski princ Ali bin al-Hussein.

On je novu kandidaturu za predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i najavio, nakon što je dosadašnji predsjednik Sepp Blatter neočekivano podnio ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jordanski princ je na prošlotjednim izborima za predsjednika FIFA-e bio jedini Blatterov protukandidat, no odustao je od kandidature poslije prvog kruga tajnog glasovanja. Blatter u prvom krugu nije uspio skupiti potrebnih 140 od ukupno 209 glasova, ali je dobio 133 glasa, a Ali 73, uz tri nevažeća listića. Blatter je tako dobio peti mandat na čelu FIFA-e, na čijem je čelu od 1998. godine.

"Princ Ali je spreman za nove izbore," poručio je dopredsjednik Jordanskog nogometnog saveza Sala Sabra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo