TRAGEDIJA NA TRENINGU: / Mladog nogometaša udario grom! Na intenzivnoj je i u teškom stanju

Image
Foto: Facebook

Nogometaš Orašja Adin Alihodžić teško je stradao nakon što ga je na jučerašnjem treningu udario grom. U udaru je ozlijeđeno i nekoliko njegovih suigrača.

11.8.2016.
10:27
Facebook
VOYO logo

Zbog udara je morao biti i reanimiran, nakon čega je prevezen u tuzlansku bolnicu i trenutno je stabilno, ali stanje mu je teško i nalazi se na odjelu intenzivne njege, prenosi Radiosarajevo.ba.

Lakše ozlijeđeni suigrači nesretnog Alihodžića smješteni su u Kantonalnoj bolnici Orašje. Antonio Vidović, član NK Orašje, na svom Facebook profilu napisao da su suigrači i on preživjeli teške trenutke na stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Po takvom vremenu trenirali smo milijun puta...'

"Imali smo trening na glavnom terenu i uigravali ekipu za subotu. Sve je bilo normalno, kišica je padala i bio je vjetar, a po takvom vremenu smo trenirali milijun puta. I nakon 15-ak minuta odjednom je udario grom, a najgore je prošao mali Adin Alihodžić, dok Antonio Vidović ima opekotinu na ruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim njih, još 5-6 igrača je bilo na pregledima, ali oni su svi OK", prisjeća se Matijas Pejić, drugi nogometaš Orašja. "Alihodžić je prevezen u Tuzlu, a Vidović je ostao u Orašju. Alihodžiću u Tuzli rade preglede i danas bi se trebalo više znati što i kako je. Nadam se i vjerujem da nikakvih posljedica ne bi trebalo biti", kazao je Pejić, piše Slobodna Bosna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo