'TAKTIČKI SAM UNEREDIO TALIJANE': / Izbornik Aco Petrović ne skriva zadovoljstvo nakon pobjede

Image
Foto: YouTube

Aleksandar Petrović nakon velike pobjede hrvatske košarkaške reprezentacije u produžetku nad Italijom 84:78, čime je Hrvatska osigurala plasman na Olimpijske igre u Riju nije krio zadovoljstvo.

10.7.2016.
8:12
YouTube
VOYO logo

"Sretan sam, ne samo zbog plasmana u Rio, nego i zbog košarke u Hrvatskoj. Taj sport u posljednje 22 godine pati. Nakon 1995. nismo bili u tri najbolje ekipe u Europi", rekao je Petrović.

"Prije par mjeseci smo vidjeli da ćemo biti u kvalifikacijama, a kada su tri čovjeka odbila biti izbornik, rekli su mi, pokušaj nešto napraviti. Tada je počela priča. Nisu vjerovali u nas, ali igrali smo dvaput s Kanadom i pobijedili ih, počeli teškom utakmicom s Italijom koja nam je pokazala da se možemo natjecat", rekao je i dodao da je ovo za igrače poput "Simona možda i posljednja prilika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKA JE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: /

Fenomenalni košarkaši nakon infarktne završnice u produžecima izborili put u Rio

Image
HRVATSKA JE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: /

Fenomenalni košarkaši nakon infarktne završnice u produžecima izborili put u Rio

Trener volonter

Govorio je i o sebi. "S jedne strane je u polufinalu i finalu bio trener volonter, koji radi za nula kuna, s druge strane, Katsikaris i Messina koji su u milijunima. Nije se to vidjelo na parketu. Štoviše, mislim da sam ih taktički uneredio", kazao je prenose Sportske novosti. Kazao je kako će "ova Hrvatska igrati drugačije. "Nedostaje nam puno igrača, ali ova momčad će igrati sjajnu obranu"

Darko Planinić je rekao kako je davao sve od sebe i igrao čvrsto u obrani. "Utakmica je bila teška jer je Italija dobra momčad, posebno kod kuće. Vjerovali smo u kvalitetu u napadu i obrani. Na kraju smo to pokazali. Sretan sam zbog pobjede".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji sastav ide u Rio?

Na pitanje ide li ova skupina igrača u Rio, Petrović je odgovorio: "Trebam promijeniti 2 ili 3 igrača, ali u velikoj sam dilemi. Možda neću nikkoga mijenjati. Kada nitko nije vjerovao u njih, ostali su zajedno ovih mjesec dana. Moram napraviti rotaciju, ali ne mogu okrenuti leđa ovim igračima".

Sreću je hrvatskoj reprezentaciji poželio i talijanski izbornik Ettore Messina. "Veliko razočaranje, nije bila laka utakmica. Nismo dobro počeli. Imali smo dvije prilike u drugom poluvremenu kada smo vodili, ali oba puta smo gubili posjed lopte. Čestitam Hrvatskoj na sjajnoj utakmici. Želimo im sreću i da uživaju na Olimpijskim igrama", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo