Neočekivani obrat / Ugovor ipak nije bio lihvarski: Eduardo mora Mamiću platiti osam milijuna kuna!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Eduardo da Silva mora Zdravku Mamiću platiti osam milijuna kuna zajedno s kamatama jer je zagrebački Županijski sud presudio da ugovor što su njih dvojica potpisali nije bio lihvarski

10.12.2015.
7:36
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Eduardo da Silva mora Zdravku Mamiću platiti osam milijuna kuna zajedno s kamatama jer je zagrebački Županijski sud presudio da ugovor što su njih dvojica potpisali nije bio lihvarski, piše Večernji list.

Veliki je to obrat u sudskom procesu u kojem je bivši napadač Dinama i hrvatske reprezentacije tužio svog tadašnjeg menadžera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prije gotovo dvije godine svih pet ugovora Zdravka Mamića i Eduarda da Silve sutkinja Jesenka Šojat proglasila je ništavnima naglasivši kako se radi o lihvarskim ugovorima.

Zanimljivo, tada se ni Mamić, a ni itko s njegove strane nije pojavio na izricanju presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da sam zadovoljan, ovo je velika stvar i u moralnom smislu. Pretpostavljam da će se druga strana žaliti, ali već i ova prvostupanjska presuda pokazuje da se ne mogu sklapati sportski ugovori na takav način s igračima, kao niti lihvarski ugovori. Ujedno je poništena i javnobilježnička isprava kojom su Mamići blokirali svu Eduardovu imovinu u Hrvatskoj", rekao je tada Eduardov odvjetnik Ivica Crnić, koji se jedini pojavio na presudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo