SLUŽBENO POTVRĐENO / Van Gaal dobio otkaz

Image

Njemački gigant Bayern otkazao je suradnju s trenerom Louisom van Gaalom nakon subotnjeg remija kod Nuernberga (1:1), potvrdila je uprava Bayerna.

10.4.2011.
9:47
VOYO logo

MUENCHEN - U klupskom priopćenju navodi se da otkaz van Gaalu stupa na snagu odmah, te da je "uprava morala reagirati s obzirom da je Bayern tek četvrti na ljestvici, te je upitno i sudjelovanje u Ligi prvaka sljedeće sezone, što je bio minimalni cilj kluba u ovoj sezoni".

 Zbog vrlo loših rezultata Bayerna u ovoj sezoni van Gaal je već objavio kako namjerava otići iz Bayerna nakraju sezone, iako po ugovoru mora odraditi još jednu godinu. Već ranije je poznato da će Bayern u novoj sezoni preuzeti Jupp Heynckes, a u preostalih pet kola momčad će voditi pomoćni trener Andries Jonker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Ispadanje u osmini finala Lige prvaka, rana eliminacija iz nacionalnog Kupa, te tek četvrto mjesto u Bundesligi poražavajući su za bavarski klub. Dokraja prvenstva preostalo je još pet kola, a kako je Muenchen sljedeće godine domaćin finala Lige prvaka, Bayern mora biti barem treći u prvenstvu da bi ušao u kvalifikacije Lige prvaka.

 Van Gaal (59) je u karijeri trenirao Ajax Amsterdam i Barcelonu, a s Ajaxom je 1995. osvojio Ligu prvaka. Bio je i izbornikom nizozemske nogometne reprezentacije, ali je posve neuspješno jer Nizozemska nije otišla na SP 2002.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo