ready to rumble! / Veliki meč ekskluzivno na RTL-u: Kličko brani naslov protiv Puleva

Prvak i boksački superšampion Vladimir Kličko kreće u novu obranu IBF titule protiv bugarskog izazivača Kubrata Puleva. Veliki meč održat će se 15. studenog u rasprodanoj O2 World areni u Hamburgu s ekskluzivnim prijenosom na RTL Televiziji.

10.11.2014.
14:21
VOYO logo

Prvak i superšampion koji je ujedinio naslove IBF/IBO i WBO/WBA verzija, Vladimir Kličko kreće u novu obranu IBF titule protiv bugarskog izazivača Kubrata Puleva. Veliki meč održat će se 15. studenog u rasprodanoj O2 World areni u Hamburgu s ekskluzivnim prijenosom na RTL-u, tj. RTL Televiziji od 22:15 sati uz sportskog voditelja Ninu Štambuka, komentatora Filipa Brkića i stručnog sukomentatora, hrvatske boksačke legende – Željka Mavrovića iz studija smještenog uz ring u dvorani.

Prije same borbe analizirat će se karijere Klička i Puleva, a Filip Hrgović samo će za RTL otkriti svoju priču o sparinzima s Bugarinom. Meč će najaviti i legendarni trener Leonartdo Pijetraj. Uz posebne priloge, RTL će ljubiteljima boksa približiti spektakl, pa će tako Marko Vargek ući u ring s Mavrovićem, a gledatelji će moći saznati i puno toga o nokautu, odnosno što se događa s boksačem kada ga se sruši na pod, koliko je opasno baviti se boksom te kako se boksači pripremaju za mečeve. Nakon borbe analizirat će se najzanimljiviji detalji dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimir Kličko već je godinama, točnije od 2006., neprikosnoveni boksački šampion i svjetski prvak te se po duljini obrane titula nalazi odmah nakon legendarnog Joea Lousia. U 65 mečeva Kličko je ostvario 62 pobjede, od čega 52 puta nokautom. Poražen je svega 3 puta.  Susret s Pulevim bit će Kličkov 26. meč u borbama za svjetskog prvaka. Kao amater osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, 2008. pobjedom nad Rusom Ibragimovim ujedinio je naslove po IBF i WBO verziji, dok je ove godine u borbi protiv Australca Alexa Leapaia obranio titulu još jednom.

U suprotnom kutu ringa naći će se Kubrat „Kobra“ Pulev iz Sofije koji je sa svoje 33 godine 4 godine mlađi od Klička. Visok 194 cm Pulev je prvi izazivač prema IBF verziji, koji drži impresivni rekord od 20 pobjeda od kojih je zabilježio 11 nokauta. Od 2011. Pulev je IBF šampion, a od 2012./2013. drži i titulu najboljeg europskog superteškaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pulev je ozbiljan boksač, dovoljno velikih fizičkih dimenzija i proporcija da ozbiljno ugrozi Klička na tronu. Bit će to veliki izazov za Klička. Iz osobnog iskustva treninga s Pulevim, mogu naslutiti da nam se sprema, u najmanju ruku, dobar meč“, izjavio je Željko Mavrović. S obzirom na impresivan skor obojice u nokautima, Željko dodaje: „Obojica su boksači koji lako mogu nokautirati, velikih i teških udaraca, tako da su obojica u prilici i opasnosti da završe borbu prije regularnog kraja meča.“ O šansama Puleva protiv velikog šampona Klička, Željko kaže:“ Ne bih se iznenadio da u subotu navečer slavimo novog svjetskog šampiona. Pulev ima puno veće šanse od ostalih boraca koji su se borili s Kličkom. Jedini koji je imao renome poput Puleva je Rus Povetkin, no niti on nije bio takvih fizičkih predispozicija poput Puleva, koji za subotnji meč može podići formu, tj. spremu čak na razinu koju dosad nije imao.“

U subotu u 22:15 sati uživo na RTL Televiziji čeka nas sigurno najveća boksačka borba ove godine u svijetu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo