VIDEO: / Olimpijska pobjednica doživjela nesvakidašnju nesreću

Neobična se nesreća dogodila tijekom nedjeljnog Londonskog maratona, a u glavnoj je ulozi bila aktualna olimpijska pobjednica Tiki Gelana.

22.4.2013.
8:42
VOYO logo

Etiopljanka se vratila u britansku prijestolnicu, manje od godinu dana nakon što je na istom mjestu ostvarila najveći uspjeh u karijeri. Bila je, dakako, jedna od glavnih favoritkinja za pobjedu i u nedjelju, ali njezine je snove prekinuo bizaran sudar s natjecateljem u invalidskim kolicima.

Na Londonskom maratonu se, naime, istodobno kad i maratonci, natječu i paraolimpijci, a to se ove nedjelje pokazalo vrlo problematičnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gelana je, naime, u jednom trenutku, negdje oko 15. kilometra krenula u pretjecanje nekoliko djevojaka, ali pritom nije primijetila da joj iza leđa dolaze dvojica natjecatelja u kolicima. Došlo je do sudara tijekom kojeg je Gelana završila na podu, a premda se uspjela pridići, ritam i koncentracija su joj bili nepovratno razbijeni. Završila je utrku tek na 16. mjestu sa skromnim rezultatom 2:36:55.

Kanađanin John Cassidy koji se zabio u olimpijsku prvakinju bio je šokiran događajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svake godine moramo pretjecati djevojke. Deseci kolica prolaze pokraj njih brzinom od 30 kilometara na sat, a jadne djevojke ih moraju izbjegavati. Imam potpuno nova kolica koja su me koštala 2000 dolara i sada su uništena. Tko će platiti popravak? Nešto se mora promijeniti", ogorčeno je poručio Cassidy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo