BRAVO, PROFESORE! / Vrhunski podvig Ivice Kostelića

Image
Foto: PIXSELL

Ivica Kostelić je sjajnom vožnjom u slalomu došao do prvog mjesta u superkombinaciji u Wengenu. Iako je nakon spusta bio tek 23. i zaostajao za najbržim gotovo tri sekunde, u svojoj najjačoj disciplini je potpuno razbio suparnike.

13.1.2012.
12:22
PIXSELL
VOYO logo

Iako je neočekivano loše odradio vožnju spusta te s tri sekunde zaostatka za najbržim Feuzeom zauzeo 23. mjesto, aktualni pobjednik Svjetskog kupa sve je nadoknadio u svojoj najjačoj disciplini - slalomu.

Nakon što je Natko Zrnčić-Dim, koji je tek jednu poziciju bio slabiji od Kostelića u spustu, odličnom slalomskom vožnjom za sekundu i pol prestigao je dotad vodećeg, niz stazu u Wengenu spustio se slalomski 'Profesor'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je za gotovo osam desetinki nadmašio Zrnčić-Dima te na čelnoj poziciji ostao sve dok u startnoj kućici nisu ostala petorica najbržih skijaša iz spusta.

S trona ga nisu skinuli ni Baumann ni Thieaux, pa čak ni Bode Miller koji je imao 2,18 prednosti nad Ivicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemoguća misija postala je mogućom kada je i vodeći Feuz uspio propustiti 2,96 sekundi prednosti koje je imao nakon spusta!

Kostelić je tako ponovio prošlogodišnji uspjeh na superkombinaciji u Wengenu te upisao svoju 21. pobjedu u karijeri te treću ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natko Zrnčić-Dim zauzeo je 5. mjesto sa 79 stotinki zaostatka (2:42.95), a imao je drugo vrijeme slaloma, odmah iza nedodirljivog kolege iz reprezentacije. Prve bodove u sezoni dohvatio je Tin Široki, koji je osvojio 29. mjesto.

Ovom pobjedom najbolji hrvatski skijaš poveo je u poretku superkombinacije, a ujedno je smanjio zaostatak za trenutno vodećim skijašem Svjetskog kupa Marcelon Hirscherom. Austrijanac, koji nije nastupio u Wengenu, ima 725 bodova, a Kostelić je sada stigao na 595 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natko Zrnčić-Dim je u ukupnom poretku na 60. mjestu sa 50 bodova, dok se 'skijašku mapu' Svjetskog kupa sada upisao i Tin Široki s dva boda..

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo