VUKOJEVIĆ SE NE SMIJE PRIBLIŽAVATI SUPRUZI: / Objavljeni detalji incidenta: 'Počeo je vikati na nju, strahovala je za život'

Image
Foto: Igor Kralj / PIXSELL

HNS bi ga mogao zbog ovog slučaja smijeniti s mjesta izbornika

9.5.2020.
16:05
Igor Kralj / PIXSELL
VOYO logo

Bivši nogometaš Dinama, Dinama iz Kijeva i reprezentativac Hrvatske, a danas izbornik U-20 generacije, OgnjenVukojević, završio je u policiji zbog sumnji da je počinio kazneno djelo prijetnje. Ta se vijest u subotu ujutro poput munje proširila medijima.

Image
VUKOJEVIĆ SE NAKON IZLASKA IZ POLICIJE OBRATIO JAVNOSTI: /

'Bilo je određenih nesuglasica, ovu situaciju ćemo riješiti u krugu obitelji'

Image
VUKOJEVIĆ SE NAKON IZLASKA IZ POLICIJE OBRATIO JAVNOSTI: /

'Bilo je određenih nesuglasica, ovu situaciju ćemo riješiti u krugu obitelji'

"Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje i ima nultu stopu tolerancije prema svakoj vrsti nasilja, a pritom posebno osjetljivom smatramo temu obiteljskog nasilja. U ovom trenutku, HNS je o predmetnom slučaju upoznat iz medija te ne raspolaže sa svim i potpunim informacijama što se zaista dogodilo. HNS maksimalno ozbiljno shvaća ovu situaciju te će pažljivo pratiti cijeli slučaj i promptno reagirati kada se utvrde sve činjenice”, prioćeno je iz HNS-a. Sada su pka stigli detalji slučaja, a objalo ih je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod utjecajem alkohola

"Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je 9. svibnja 2020. dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenika hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona. (9. 5. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 7. svibnja 2020. u kasnim večernjim satima u Zagrebu, u alkoholiziranom stanju, nakon što mu je njegova supruga ukazala da joj smeta njegova alkoholiziranost, s nakanom da je ustraši počeo vikati na nju, a potom joj je, osnovano se sumnja, izrekao prijetnje koje se odnose na nju i članove njene uže obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Borna FilicPIXSELL

Zagreb: Ognjen Vukojević prošetao gradom 26.01.2019., Zagreb - Bivsi nogometni reprezentativac, Ognjen Vukojevic, prosetao je spicom. Photo: Borna FilicPIXSELL

Nakon što je oštećenica u strahu za svoj život mobitelom pokušala nazvati policiju, okrivljenik joj je, osnovano se sumnja, iz ruke pokušao istrgnuti mobitel odgurnuvši je. Takvo okrivljenikovo postupanje izazvalo je kod njegove supruge osjećaj straha i ugroženosti za njen život, kao i za život članova njene obitelji.

Nakon ispitivanja okrivljenika, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je donijelo rješenje kojim je okrivljeniku naložilo mjere opreza zabrane približavanja žrtvi i zabranu uspostavljanja i održavanja veze sa žrtvom (članak 98. stavak 2. toč. 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku), te mjeru opreza udaljenje iz doma u kojem stanuje zajedno sa suprugom (članak 98. stavak 2. točka 10. Zakona o kaznenom postupku)."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo