Ekskluzivni intervju / WRC Rally Croatia mogao bi potaknuti automoto sport u Hrvatskoj na višu razinu: 'Imati ovakav spektakl ovdje...'

Image
Foto: Pixsell

Oto Juričev Martinčev, hrvatski reli vozač, komentirao je za RTL.hr veliki oktanski spektakl koji se ovih dana održava u Hrvatskoj.

24.4.2022.
9:00
Pixsell
VOYO logo

Finski vozač Kalle Rovanpera pobjedom u posljednjem subotnjem brzinskom ispitu osigurao je prednost od 19.9 sekundi u odnosu na Estonca Otta Tanaka uoči četiri nedjeljna brzinca. 

U subotu su organizatori bili prisiljeni skratiti predviđeni program sa osam na sedam brzinskih ispita, kako ne bi ugrozili sigurnost posada. U poslijepodnevnom dijelu programa je zbog magle i loše vidljivosti otkazan brzinski ispit na Platku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji reli vozači svijeta u nedjelju ujutro vozit će posljednje brzinske ispite, a Rovanpera ostaje veliki favorit za pobjedu. Oto Juričev Martinčev, hrvatski reli vozač, komentirao je za RTL.hr veliki oktanski spektakl koji se ovih dana održava u Hrvatskoj.

"Veliki sam obožavatelj relija, prolazi kroz moju krv već 20 i nešto godina. Jako sam sretan što napokon imamo veliku scenu. Mislim da je to općenito jedna fantastična stvar za Hrvatsku, imati ovakav spektakl ovdje..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika stvar za budućnost motosporta u Hrvatskoj

Pitali smo Martinčeva smatra li WRC utrku kao jednu odličnu promociju motosporta u Hrvatskoj, a on je brzo odgovorio: "Da. Mnogi ne smatraju to na taj način, ali ja mislim da je ovo totalni preokret svega."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da se to vidjelo ove godine na samom početku sezone na automobilima koji su nastupili na Rallyju četiri rijeke [Karlovac], to su sve novi automobili za razliku od onoga što bi mogli reći prije par godina."

Image
Foto: Pixsell

Oto Juričev Martinčev posljednji je put nastupao na Rally Kumrovcu, vozivši u Fiatu 126, popularnijem kao 'Peglica'. Pitali smo ga kada ga možemo ponovno očekivati za volanom, a nakon problema s leđima, Martinčev se napokon osjeća spremno za povratak vožnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za početak će sigurno biti Peglica," rekao je na pitanje hoće li voziti i neki drugi automobil te nastavio: "Nakon dvije teške godine mislim da ću se sa srećom vratiti nazad. Nadamo se voziti Delta Rally!"

HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo