RAZOČARANJE U BAKUU / 'Zapaprio' nam Prosinečki: Hrvatska u Azerbajdžanu osvojila samo bod!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska je dominirala od prve minute, imala je 68 posto posjeda lopte, 17 udaraca i pet kornera, no nije uspjela slomiti obranu Azera

3.9.2015.
19:51
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

BAKU - U susretu sedmog kola H skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine hrvatska reprezentacija je u Bakuu odigrala razočaravajućih 0-0 protiv Azerbajdžana propustivši veliku priliku posve se približiti Europskom prvenstvu.

Hrvatska je dominirala od prve minute, imala je 68 posto posjeda lopte, 17 udaraca i pet kornera, no nije uspjela slomiti obranu Azera. Hrvatski nogometaši su tijekom susreta imali nekoliko sjajnih prilika, a najbolje su promašili Kovačić i Mandžukić u samoj završnici utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u Osijeku pobijedila Azerbajdžan čak 6-0, no tada je Azere vodio BertiVogts. Pod vodstvom Roberta Prosinečkog Azerbajdžan je već tri utakmice bez poraza što je najduži niz u povijesti ove reprezentacije. Pobijedili su Maltu (2-0), a protiv Norveške i Hrvatske odigrali 0-0.

Večeras su u našoj skupini još dvije utakmice. U Palermu se sastaju Italija i Malta, a u Sofiji će snage odmjeriti Bugarska i Norveška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Hrvatska sa 14 bodova, na drugom mjestu je Italija sa 12 bodova i utakmicom manje, treća je Norveška sa 10 bodova. Slijede Bugarska (8), Azerbajdžan (5) i Malta (1).

Hrvatski navijači ipak stigli u Baku

Usprkos odluci Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) da na gostovanjima do kraja kvalifikacija neće prodavati ulaznice za hrvatske navijače, u Bakuu se ipak pojavilo 200-tinjak naših navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina ih je ušla na stadion, a dio njih i s hrvatskim obilježjima. Na sastanku nogometnih Saveza, koji se održava dan prije susreta, donesena je odluka da naši navijači neće smjeti s hrvatskim obilježjima na stadion, međutim, osiguranje ih je pustilo na tribine Bakcell Arene.

Ulaznice su nabavili raznim kanalima i do sada nisu zabilježeni nikakvi incidenti. Skupina naših navijača je bila okružena jakim snagama vojske, izlolirana od ostatka gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo