ovo je izazvalo polemike / Zbog loše organizacije otkazan Kup Dražena Petrovića: Biserka povukla dozvolu korištenja Draženovog imena

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Draženovo ime diktira razinu kvalitete na kojoj bi se cjelokupni događaj trebao odvijati, a dosadašnja organizacija Kupa nije pratila razinu imena koje nosi', objavili su iz Zaklade

23.9.2015.
13:43
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ove godine neće se održati Kup Dražena Petrovića, što je izazvalo brojne polemike u košarkaškom svijetu.

Biserka Petrović odlučila je u ime Zaklade Dražen Petrović povući dozvolu korištenja Draženovog imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, natjecanje je 2011. pokrenuo Željko Došen uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog košarkaškog saveza, koji je već poslao dopise klubovima da se zbog loše organizacije otkazuje finalni susret Cedevite i Cibona, koji se trebao odigrati 27. rujna u KC Dražen Petrović.

"Kup nosi Draženovo ime zbog ciljeva koje promiče, a to je na prvom mjestu rad s mladima i iz tog je razloga od početka raširenih ruku prihvaćena ideja za odigravanje takvog natjecanja pod Draženovim imenom. Međutim, Draženovo ime također diktira i razinu kvalitete na kojoj bi se cjelokupni događaj trebao odvijati, a treba istaknuti kako dosadašnja organizacija Kupa nije pratila razinu imena koje nosi", objavila je Zaklada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Štoviše, posljednjih godine Kup je organiziran sve lošija, a ove godine se do 5 dana prije navodnog odigravanja istog ne vide nikakve organizacijske aktivnosti koje bi ukazivale da će se Kup uopće odigrati. Sve to dovelo je do odluke da se Kup ove godine ne održi. Međutim, već smo počeli ulagati napore da Kup sljedeće godine ponovno zaživi. S obzirom da je Kup kao sportsko događanje od značaja i za cjelokupnu hrvatsku košarku nadamo se da ćemo kroz razgovore sa Gradom Zagrebom i HKS-om naći način da organiziramo Kup dostojan Draženovog imena", dodali su iz Zaklade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo