Oni su sramota svojih zemalja

Međunarodni olimpijski odbor (IOC) potvrdio je dva slučaja dopinga na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

21.2.2014.
10:40
VOYO logo

Kao što su njemački mediji javljali tijekom dana, pozitivna je na doping-testu bila biatlonka Evi Sachenbacher-Stehle (33). Testirana je nakon masovnog starta na 12.5 kilometara, a u toj je utrci osvojila četvrto mjesto. Njezini A i B uzorci su bili pozitivni na stimulans metilheksanamin.

Sachenbacher-Stehle se prije biatlona bavila skijaškim trčanjem u kojem je osvojila pet olimpijskih medalja, uključujući i dvije zlatne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski olimpijski odbor (CONI) objavio je, pak, da je iz IOC-a dobio obavijest da je na doping-kontroli pao 34-godišnji član boba četverosjeda William Frullani. Ovaj nekadašnji desetobojac i suprug aktualne svjetske prvakinje u sedmoboju Gane Melničenko bio je pozitivan na neimenovani stimulans.

Iako je njemačka biatlonka osvojila pet olimpijskih medalja, nijednu nije uzela u Sočiju. Ovdje su joj najbolji rezultati bila četvrta mjesta u utrci masovnog starta na 12.5 kilometara i mješovitoj štafeti. Najveći su joj uspjesi olimpijska zlata u štafeti 4x5 km u Salt Lake Cityju 2002. i momčadskom sprintu 2010. u Vancouveru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sachenbacher iznenađujuće nije nominirana u njemačku reprezentaciju za današnju štafetnu utrku, a već ranije imala je problema sa sumnjivim dopinškim nalazima. Uoči ZOI u Torinu 2006. tako je suspendirana na pet dana zbog neuobičajeno visoke razine hemoglobina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo