Srđan Ivanišević: Goranu je pismo podmetnutoSrđan Ivanišević: Goranu je pismo podmetnuto

Otac wimbledonskog pobjednika sumnja u autentičnost potpisa svog sina u pismu 11-torice hrvatskih sportaša protiv izručenja generala Haagu. "Vjerojatno je to netko dobro smislio i unaprijed planirao, te je gotovo sigurno dogovoreno da mu se podmetne kad je Goran u najvećoj euforiji - izjavio je u petak Srđan Ivanišević u izjavi za Hrvatski radio.

ZAGREB/SPLIT - Goran Ivanišević ne sjeća se da je potpisao jučerašnje pismo potpore generalima, no, kako je rekao, za subotnji broj Slobodne Dalmacije, on je za generale i protiv je Haaga.

ovaj forumU kraćem intervju, ovogodišnji wimbledonski pobjednik je izjavio kako se točno ne sjeća da je to pismo potpisao, što ne znači da ga ne bi potpisao jer je svoj čovjek i može raditi što ga volja.

Dodao je kako se "zbilja ne sjeća" da je to učinio. "Ja sam protiv Haaga. Ja sam za generale. Potpisujem što je mene volja iako sam svjestan da će Vlada uraditi ono što je nju volja.

Ne umišljam da će moj potpis ili moje mišljenje promijeniti situaciju", rekao je Goran, kojega je reporter Slobodne Dalmacije pronašao na njegovu brodu "Veselka" u blizini Visa.

- Nisam se još čuo s Goranom, jer se trenutačno odmara na svom brodu i isključio je telefon, no meni se čini da je to falsificirani potpis. No, to ne mogu sto posto potvrditi dok ga i sam ne pitam. Smatram da je sve to dobro smišljeno, da se u datom trenutku s tim izađe u javnost - izjavio je u petak za Hrvatski radio Srđan Ivanišević.

Srđan Ivanišević


- Mogu samo potvrditi Goranovo mišljenje i prije ovog problema s generalima, a to je - da je on kontra svakog izručivanja bilo kojeg Hrvata sudu u Haagu. No, vjerojatno je to netko dobro smislio i unaprijed planirao, te je gotovo sigurno dogovoreno da mu se podmetne kad je Goran u najvećoj euforiji. A inače nije jednostavno, kad nekome dođete i ultimativno kažete: hoćeš li potpisati ili nećeš. Jer, ako ne potpiše, onda se tumači da je za jednu stranu, ako potpiše, onda je za drugu - izgovorio je Goranov otac u eter Hrvatskog radija, a ovu vijest prenose i gotovi svi dnevni listovi u zemlji.

Novinar Slobodne Dalmacije Davor Burazin u petak uveče dao je izjavu u tv-emisiji "Odjeci dana" potvrdivši da je razgovarao s G. Ivaniševićem (koji se trenutačno odmara i krstari jahtom u jadranskom akvatoriju).

Otac, sin i wimbledonski pokal

- On mi je rekao da nije potpisao niti jedan papir koji podržava generale. Ništa nije potpisao odkad je došao u Split - rekao je ono što je čuo od Ivaniševića, novinar D.Burazin.

U "Sportske novostima", pak, Zvonimir Boban tvrdi da nije važno je li Goran potpisao pismo ili ne, već je važno da on nije za izručivanje generala...itd...itd..

Budući da je pismo jedanaestorice hrvatskih sportaša podosta uzburkalo i domaću internet javnost, o čemu svjedoči i
Otac, sin i wimbledonski pokal
s više od 500 vaših poruka i pisama, možda će najbolje biti da pričekamo Gorana dok se ne vrati s krstarenja.


13.07.2001.

web preporuke

Svaštara

Web igrice

  • World Basketball Championship
  • Monkey GO Happy 4
  • Toetrix
  • Santa in Trouble
  • Snow Angels
  • Free Jelly
  • Deadly Road Trip
  • Assassin's Greed
  • Sport Car Bubble
  • Super Blocks