- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Juha od kiselog kupusa s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od kiselog kupusa s povrćem.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kiseli kupus, 300 g
- mrkva, 150 g
- mileram, 100 g
- luk, 1 glavica
- maslac, 40 g
- bijelo vino, 100 ml
- povrtna juha, 700 ml
- raženi kruh, 2 kriške
- med, 30 g
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk očistimo i nasjeckamo,a korijen peršina i mrkvu naribamo.
- U ugrijanu tavu stavimo malo ulja, na ulje prepržimo sjeckani luk, posolimo i kratko pržimo 1 minutu.
- U posudu dodamo naribanu mrkvu i korijen peršina i sastojke dalje pirjamo. Potom u tavu ulijemo suho bijelo vino i pričekamo dok alkohol malo ne ispari, pa dodamo povrtnu juhu i trećinu kiselog kupus te kuhamo dalje na laganoj vatri.
- Za to vrijeme kriškama kruha odrežemo koru, a srednji mekani dio narežemo na kockice veličine 1,5 cm.
- Na vruće ulje u tavu stavimo narezane kockice kruha i pržimo ih 5-6 minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju.
- U zagrijanu tavu na ulje dodamo preostali dio kupusa, kratko ga zagrijemo i dodamo med.
- Nakon 20-tak minuta kuhanja ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo malo brašna i izmiješamo sastojke.
- Mješavinu brašna i vrhnja lagano promiješamo u juhu s kupusom i povrće i pričekamo za zakuha.
- Juhu poslužimo u tanjure, dodamo nekoliko kockica prženog kruha i stavimo pirjani kiseli kupus s medom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |