Srdela je vrsta ribe koja, osim što je bogata omega-3 masnim kiselinama, sadrži i brojne vitamine, minerale i proteine. Odlična je namirnica koja će zadovoljiti važne potrebe organizma većine, ali je idealna i za osobe koje poste.
Prema riječima nutricionista, trebali bismo je jesti barem dva puta tjedno. Srdele su prepune važnih hranljivih sastojaka, što ih stavlja na prvo mjesto kad je riječ o prehrani.
Zbog visokog sadržaja omega-3 masnih kiselina, proteina, vitamina B12 i selena, srdele se vode kao važni čuvari zdravlja. Ako se redovno konzumiraju, mogu pridonijeti poboljšanju organizma.
Međutim, osobe s određenim zdravstvenim problemima ih ne bi smjele jesti.
Tko ih ne smije jesti: Ipak, pored mnogih zdravstvenih prednosti, srdele u svježem obliku ili konzervirane, nisu vrsta ribe koja se preporučuje svim osobama.
Pacijenti koji pate od visokog krvnog tlaka, gihta i bubrežnih kamenaca bi trebali izbjegavati konzumiranje srdela.
Ta vrsta ribe iz konzerve posebno sadrži velike količine natrija koji se nikako ne savjetuje osobama s visokim tlakom.
Ako želite smanjiti količinu soli, možete i dalje uživati u srdelama smanjujući veličinu porcije za duplo, savjetuju stručnjaci.
PRIPAZITE NA KOLIČINU / Srdele su zdrava namirnica, ali ne za sve: Ove tri grupe ljudi bi ih trebale izbjegavati zbog njihova posebnog sastojka
Srdele su bogate vitamina, mineralima i proteinima, ali ovi ljudi bi ih trebali izbjegavati.