DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM, BY SPAR / Vinski sekeli gulaš sa kimom, slani krumpir sa peršinom

Image
24.4.2023.
15:22
VOYO logo
  • 800 g svinjske lopatice ili vrata
  • 600 g rezanog kiselog zelja
  • 2 glavice crvenog luka
  • 5 češnja češnjaka
  • 100 g svinjske masti
  • 50 ml biljnog ulja
  • 2 lovorova lista
  • 1 jušna žlica mljevene crvene paprike
  • 1 jušna žlica mljevenog kima
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 500 ml bijelog vina
  • 2 jušne žlice škrobnog brašna
  • 15 srednjih krumpira
  • 80 g maslaca
  • 1 vezica svježeg peršina
  • Sol, papar

Na svinjskoj masti prepecite sitno nasjeckan luk. Kada luk dobije boju, dodajte sitno nasjeckan češnjak. Podlijte vinom. Dodajte lovor i dobro oprano kiselo zelje. Lagano kuhajte. Svinjetinu narežite na kocke. Polijte uljem i lagano posolite te stavite u zagrijanu pećnicu na 220°C da se zapeče. Kada se  meso zapeklo, ubacite ga u posudu sa zeljem. Dodajte kim i crvenu papriku, podlijte s 500 ml vode i pustite da lagano kuha dok meso ne bude mekano. Po potrebi podlijevajte vodom ako meso nije gotovo, a tekućina je isparila. Dok se meso kuha, u posebni lonac stavite kuhati krumpir u posoljenu vodu koji ste prethodno oblikovali u bačvice. Kada je kuhan, ocijedite ga od tekućine, prelijte otopljenim maslacem i posipajte sitno nasjeckanim peršinom. Kada je meso kuhano, dodajte kiselo vrhnje i sve zagustite škrobnim brašnom koje ste promiješali s malo hladne vode. Servirajte u tanjure uz prethodno pripremljeni  krumpir.

DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM BY SPAR gledajte OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo