NOVO VELIKO PRIZNANJE ZA HRVATSKOG UDARAČA: / Ugledni portal Hrgovića proglasio boksačkom nadom godine

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Strani mediji se raspisali o nevjerojatnom hrvatskom udaraču

27.12.2018.
7:44
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Kako niže uspjehe u profesionalnom boksu, tako i privlači sve više pozornosti stranih medija. Govorimo o Filipu Hrgoviću, trenutno 18. teškašu svijeta prema ljestvici uglednog BoxReca. Hrgin uspon i sedam pobjeda u nizu otkako se priključio profi sceni prepoznali su i na cijenjenom boksačkom portalu The Sweet Science na kojem su ga proglasili boksačkom nadom godine.

“Hrgović je rođeni borac, vrlo poseban. U zadnja dva meča znatno je podigao nivo suparnika. Protiv Mansoura je oduševio nokautom, a impresivan je bio i protiv Johnsona”, stoji u tekstu koji će priznati da je izbor Hrgovića pomalo kontroverzan s obzirom na sve talente koji se natječu u čak 17 kategorija, a prenosi Fightsite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među elitom

Novinar Matt McGrain u svom tekstu navodi i kako je kubanski trener Pedro Diaz dobar izbor za razvoj karijere mladog Hrvata kod kojeg posebno ističe 1-2 kombinaciju prednjeg i zadnjeg direkta, ali isto tako upozorava da mora više koristi lijevu ruku te popraviti obranu. U istom se tekstu predviđa da bi Hrgović u 2019. mogao skupiti još tri pobjede i ući u top 10 teškaša svijeta, a tek tamo negdje 2020., ako sve bude prolazilo prema planu, napasti neku od prestižnih titula.

Podsjetimo, Filip se profesionalnom boksu priključio u rujnu 2017. kada je u debitantskom nastupu zaustavio Raphaela Zumbana. Nakon toga je nanizao još šest pobjeda, od čega posljednje dvije pred svojom publikom u Zagrebu (vs Mansour i vs Johnson). 26-godišnji hrvatski teškaš je trenutno na savršenom 7-0 omjeru iz kojeg stiže čak pet pobjeda prekidom. Naglasimo i da je na ljestvici BoxReca jedini u top 30 teškaša s manje od 10 profesionalnih nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike