AMERIKA BRUJI O POVIJESNOJ PREDSTAVI ZVIJEZDE BUCKSA: / Radio je čuda na parketu, a onda se poklonio velikom Kobeu

Image
Foto: Screenshot: You Tube

NBA liga oplakuje Kobe Bryanta, a igrači i navijači opraštaju se od čovjeka koji je ušao u košarkašku besmrtnost

29.1.2020.
8:31
Screenshot: You Tube
VOYO logo

I dok NBA i čitav sportski svijet oplakuju tragičnu pogibiju jednog od najboljih košarkaša svih vremena Kobe Bryanta (41), njegovu 13-godišnju kćer Giannu Mariju Onore, kao i još sedmero putnika u nedjeljnom padu helikoptera u gradiću Calabasasu, u noći sa utorka na srijedu po hrvatskom vremenu odigrane su nove utakmice u ligi.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

[FOTO] STRAVA I UŽAS: Mjesto pada Kobeovog helikoptera krije mračnu tajnu; Otkriven novi detalj koji ledi krv u žilama

Image

[FOTO] STRAVA I UŽAS: Mjesto pada Kobeovog helikoptera krije mračnu tajnu; Otkriven novi detalj koji ledi krv u žilama

Galerija

SVE O TRAGIČNOJ POGIBIJI VELIKOG KOBE BRYANTA I JOŠ OSMERO OSOBA MOŽETE ČITATI - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunsi protutnjali Dallasom, Booker i Ayton briljirali

Phoenix Sunsi Darija Šarića odigrali su odilčnu utakmicu protiv Dallas Mavericksa Luke Dončića u American Airlines Centru u Dallasu te slavili 133:104 i jedino što Devin Booker sad može je čekati objavu da će na nadolazećoj All Star utakmici u Chicagu biti rezerva, što bi on jako htio, ali konkurencija za to je velika i gusta. No, on je u posljednju utakmicu koju je odigrao ostavio proprilično dobar dojam, pa može biti barem malo miran...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Booker je zabio 20 poena od njegovih ukupno 32 u ovom dvoboju u odlučujućoj trećoj četvrtini. Konkurent Dariju Šariću u petorci na poziciji četvorke Deandre Ayton ostvario je season-high u poenima 31, i to igrajući na poziciji centra umjesto Australca Arona Baynesa, koji nije konkurirao zbog ozljede.

Šarić zabio 8 poena za 22:22 minute

Ayton je za 29:09 minuta imao šut iz igre odličnih 13-15, dok je slobodna bacanja gađao 5-5. Uz spomenuto, uhvatio je i 9 skokova. Devin Booker je, pak, iz igre gađao 12-20, za tricu 2-4, slobodna bacanja 6-8, uz 9 asistencija i jednu izgubljenu loptu. Što se tiče jedinog hrvatskog košarkaša koji je nastupio u ovom dvoboju Darija Šarića, on je od svog trenera Montyja Williamsa na raspolaganje dobio 22:22 minute. Ušavši s klupe Šibenčanin je ostvario učinak od 8 poena uz 4 skoka. Iz igre je gađao 4-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Dončić, na drugoj strani, nije pružio neku posebno dobru predstavu. Kad to kažemo, mislimo na utakmicu na triple-double učinku, što mu je u navici ove sezone, ili je bar blizu njega svojim učinkom. Ovog je puta bio skromniji te je ubacio "samo" 21 poen uz 6 skokova za svega 25:15 minuta igre. Gađao je iz igre 7-15, tricu 1-4. Njegov prvi nastup na All Staru s posebnim se oduševljenjem očekuje u Americi. Ovaj 20-godišnji slovenski wunderkind utakmicu zvijezda NBA lige započet će u petorci...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčevito se bori Dario Šarić za minute u Phoenixu i startnu petorku, iz koje je ispao povratkom Aytona. Trenutno je na prosjeku od 9.9 poena, 6.1 skok i 1.9 asistenciju po utakmici. Dallas je odao počast Kobeu Bryantu, njegovoj kćeri Gigii još sedmero poginulih u helikopterskoj nesreći protekle nedjelje u Kaliforniji.

Odali priznanje Bryantu

To su napravili na način da su prije prve domaće utakmice od kad je Bryant poginuo pustili video retrospektivu njegove karijere u trenutku minute šutnje. Dallasov plan za povlačenje br. 24 u Bryantovu čast uopće iz korištenja u klubu najavljen je navijačima, a ekipe su ponovile tribute Dallasa i Oklahoma Cityja u Oklahomi prikazanu noć ranije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallas Mavericksi su pričekali istek vremena za prijenos lopte preko centra, u košarkaškom žargonu poznato kao “osam sekundi”, što je bilo priznanje, naklon Kobeu koji je, pak, u prvom dijelu karijere nosio dres s brojem 8… Sunsi su, pak, odmah potom pustili da istekne 24 sekunde za napad, što je pak priznanje za njegov povijesni broj 24, broj za sva vremena, za povijest, vječnost... Što se sve događalo u utakmici Dallasa i Phoenixa možete vidjeti - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Khris Middleton utrpao 51 poen

Fantastičnu utakmicu odigralo je krilo Milwaukee Bucksa Khris Middleton. U pobjedi Bucksa nad Washington Wizardsima u svom Fiserv Forumu 151:131 Midletton je pružio partiju karijere i utrpao 51 poen, a svoju predstavu posvetio je velikom Kobeu. Uhvatio je 10 skokova i 6 puta dodao loptu, iz igre je gađao 16-26, za tricu 7-10, te tako nadmašio svoj prijašnji rekord karijere od 43 poena. U četvrtoj je četvrtini stavio 13 i pokazao da je itekako sposoban i prelomiti kad treba... Rekao je, kako prenosi ugledni američki Yahoo NBA, da je proteklih dana intenzivno razmišljao o Kobe Bryantu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kobe je jedan od mojih najomiljenijih igrača za vrijeme odrastanja'

"Kobe je jedan od mojih najomiljenijih igrača za vrijeme odrastanja, uz Michaela. Puno toga sam naučio i usvojio od njega. Svi sad govore Mamba Mentality. Ovo što sam večeras pokazao želim posvetiti upravo njemu, kao zahvalu za ono što je takvo što isto on radio u svakoj utakmici", kazao je Khris Middleton za američke medije, koji je u susretu i "lomio gležnjeve" suparničkim igračima. Pogledajte ovaj potez...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milwaukee (41-6 omjer pobjeda i poraza) ostvario je rekord franšize od 88 ubačenih poena u prvom poluvremenu, te na kraju otišao na najviši broj postignutih poena u ovoj sezoni 151 i slavio i u devetom uzastopnom susretu, unatoč odsustvu All Star zvijezde Giannisa Antetokounmpoa. Bradley Beal je, s druge strane, predvodio Wizardse (15-31) sa 47 poena, te je on zajedno s Middletonom bio najbolji strijelac večeri u NBA ligi. Bila mu je to i druga uzastopna utakmica u kojoj je zabio najmanje 40 poena, ukupno šesta u ovoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj 24, broj 8 - za pamćenje

Milwaukee Bucksi su kao organizacija također odali počast, ali oni su to napravili na način minutom šutnje u trajanju od 24 sekunde, sa odbrojavanjem na semaforima iznad koševa. Utakmica je također bila započela na način da su momčadi pustile da istekne 24 sekunde za napad, odnosno napravili prekršaj zvan osam sekundi. Sažetak dvoboja možete pogledati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pelicansi u gostima svladali Cleveland Cavalierse

New Orleans Pelicans su sa 125:111 u gostima svladali Cleveland Cavalierse, a Jrue Holiday je za pobjedu svoje momčadi zabio 28 koševa, dok je Brandon Ingram dodao 24. Cleveland je predvodio Collin Sexton sa 24 koša, Kevin Porter Jr. je ubacio 21, a Ante Žižić nije igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U preostalim utakmicama koje su sinoć igrane na terenima NBA Philadelphia 76ers su sa 115:104 bili bolji kod kuće od Golden State Warriorsa, a Joel Embiid koji se vratio nakon pauze od devet utakmica zabio je 24 koša i ugrabio deset skokova za pobjedničku momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raptorsi bolji od Hawksa, Celtics u gostima od Hornetsa

Toronto Raptors su sa 130:114 bili bolji od gostujućih Atlanta Hawksa, a do pobjede ih je vodio Serge Ibaka sa 24 ubačaja i deset skokova. Memphis Grizzlies su sa 104:96 pobijedili Denver Nuggetse, Boston Celtics sa 109:101 u gostima Miami Heat, a Charlotte Hornets sa 97:92 kod kuće New York Knickse.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati NBA utakmica odigranih 29. siječnja:

Miami Heat - Boston Celtics 101:109 Dallas Mavericks - Phoenix Suns 104 :133 (Dario Šarić je oidgrao 22 minute za Phoenix, zbaio je osam koševa i upisao četiri skoka, dvije asistencije, jednu ukradenu loptu i jedan blok) Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans 111:125 (Ante Žižić nije igrao za Cleveland) Toronto Raptors - Atlanta Hawks 130:114 Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 104:96 Milwaukee Bucks - Washington Wizards 151:131 (Dragan Bender nije ulazio u igru za Milwaukee) Charlotte Hornets - New York Knicks 97:92 Philadelphia 76ers - Golden State Warriors 115:104


Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo