BOLAN UDARAC: / Zvijezdama Manchester Uniteda prijeti najgori scenarij

Image
Foto: AFP

Igrači Manchester Uniteda bit će prisiljeni prihvatiti smanjenje plaće sljedeće sezone ne uspiju li se plasirati u Ligu prvaka. Isto vrijedi i za trenersko osoblje kluba, piše The Times.

9.4.2016.
14:06
AFP
VOYO logo

Dogodi li se scenarij kakvom se ne nadaju navijači kluba s Old Trafforda, odnosno propusti li se u konačnici sezone plasman na jedno od četiri prve pozicije ljestvice, igrači menadžera Louisa van Gaala izgubit će ukupno 14 milijuna funti u primanjima, odnosno oko pola milijuna svaki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ferguson je bio sigurnija opcija

Ne izbori li klub plasman u prestižno klupsko elitno natjecanje u sezoni 2016/17 bio bi to velik udarac za kredibilitet kluba, ali i prvog čovjeka struke koji u tom slučaju, vrlo je izgledno, ne bi zadržao poziciju. Udarac, onaj po džepu, osjetili bi i neki najrazvikaniji klupski pojedinci koji u ugovorima imaju potpisane takve klauzule.

Preciznije, većina Unitedovih igrača ima potpisom profesionalnog ugovora s klubom zajamčenu uobičajenu plaću, a plasmanom u Ligu prvaka unosne dodatke. Navodno je klub ovakve ugovore s igračima započeo sklapati po odlasku dugogodišnjeg menadžera Sir Alexa Fergusona, očito osjetivši da plasam u Ligu prvaka neće biti tako 'siguran' kao što je bio u njegovo vrijeme. U slučaju 'promašene' sezone, te će se klauzule aktivirati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo