A GDJE JE ON? / Šimunić i Jarni objavili popise za ključne kvalifikacijske utakmice: Nema mladića kojeg su svi očekivali u reprezentaciji

Image

Na Šimunićevom su se popisu najviše je igrača iz Dinama i Hajduka po njih pet dok kod Jarnija glavnu riječ vode igrači s Maksimira kojih je u kadru osam

21.3.2023.
15:03
VOYO logo

Vatreni Zlatka Dalića se ususret početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo prvi put okupljaju nakon mundijalske bronce, a svoje važne reprezentativne obveze u istom periodu moraju obaviti i selekcije U-17 i U-19.

Izabranici Roberta Jarnija (U-17) borit će se za odlazak na Euro u grupi s Norveškom, Belgijom i Slovenijom. Momčadi su podijeljene u osam skupina po četiri ekipe, a sve prvoplasirane i sedam drugoplasiranih selekcija će se naći na kontinentalnoj smotri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVAKA ČAST /

Hrvatska U-19 reprezentacije izborila Elitno kolo. Izbornik Šimunić žali samo za jednom stvari: 'Bilo bi lijepo da smo to uspjeli'

Image
SVAKA ČAST /

Hrvatska U-19 reprezentacije izborila Elitno kolo. Izbornik Šimunić žali samo za jednom stvari: 'Bilo bi lijepo da smo to uspjeli'

Ključni kvalifikacijski ciklusi za mlade selekcije

Jarnijevi izabranici će prvu utakmicu igrati u Sarpsborgu protiv Norveške 22. ožujka. Tri dana kasnije uslijedit će dvoboj protiv Belgije, a posljednju utakmicu skupine će odigrati 28. ožujka protiv Slovenije.

U istom periodu će U-19 reprezentacija koju vodi Josip Šimunić sudjelovati u elitnom kvalifikacijskom kolu skupine 4, a hrvatska će reprezentacija igrati u skupini s domaćinom Portugalom, Češkom i Švedskom. Hrvatsku će na otvaranju čekati Češka, tri dana kasnije igrat će protiv Švedske i u posljednjem kolu će odmjeriti snage s Portugalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je primijetiti da na Jarnijevom i Šimunićevom popisu nema mladića za kojeg je Manchester City navodno ponudio 12 milijuna funti. Naravno, riječ je o Luki Vuškoviću. S obzirom da je ovaj 16-godišnjak već upisao pet solidnih nastupa za prvu momčad Hajduka, mnogi su ga očekivali na nekom od popisa.

Vuškovića nema na popisima

Postoji mogućnost da je Vušković ozlijeđen ili pak da je Hajduk tražio poštedu za svog dragulja s obzirom da juniori krajem travnja igraju Final Four Lige prvaka, a seniore čeka borba na dva kolosijeka. Ipak takvo objašnjenje nije pušteno u javnost pa se mnogi opravdano pitaju 'a gdje je Vušković'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Roberta Jarnija na popisu selekcije U-17 dominiraju igrači Dinama kojih je na popisu osam, a slijede Hajduk i Osijek s po četiri nogometaša.

Na Šimunićevom su se popisu najviše je igrača iz Dinama i Hajduka po njih pet. Iz Hajdukove juniorske momčadi koja je izbacila Šahtar, Borussiju i Manchester City svoje mjesto na popisu našli vratar Borna Buljan, Niko Đolonga, Marko Capan te ofenzivni dvojac Mate Antunović i Roko Brajković, dok Dinamovu petorku čine Lovro Gubijan, Moreno Živković, Luka Lukanić, Fran Topić i Gabrijel Rukavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba napomenuti kako se u ovoj pauzi okuplja i U-18 selekcija koja će u Istri odigrati prijateljski turnir na kojem će sudjelovati još Belgija, Engleska i Švicarska.

Na Jarnijevom popisu U-17 našli su se sljedeći igrači:

Jan Hlapčić (Osijek), Sergej Levak (Roma), Niko Fridl (Hajduk), Ljubo Puljić (Osijek), Tin Miljak (Dinamo), Ante Sušak (Dinamo), Marko Zebić (Dinamo), Marino Skelin (Hajduk), Ante Utrobičić (Lokomotiva), Tomas Baković (Dinamo), Antonio Kujundžić (Dinamo), Josip Cundeković (Gorica), Marin Ćalušić (Hajduk), Noa Skoko (Hajduk), Leon Lalić (Red Bul Salzburg), Filip Živković (Osijek), Leo Rimac (Dinamo), Anton Matković (Osijek), Toni Majić (Dinamo) i Sven Sopić (Dinamo)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimunićev popis U-19 reprezentacije:

Tin Sajko (Osijek), Borna Buljan (Hajduk), Lovro Gubijan (Dinamo), Niko Đolonga (Hajduk), Moreno Živković (Dinamo), Maro Katinić (Bravo), Antonio Tikvić (Bayern), Matej Matić (Lokomotiva), Noel Bodetić (Rijeka), Domagoj Bukvić (Osijek), Fabijan Krivak (Lokomotiva/Jarun), Luka Lukanić (Dinamo/Dubrava), Fran Topić (Dinamo), Andro Babić (Rijeka), Marko Capan (Hajduk), Gabriel Rukavina (Dinamo), Marin Šotiček (Lokomotiva/Jarun), Roko Brajković (Hajduk), Niko Gajzler (Rijeka), Mate Antunović (Hajduk). 

Popis reprezentacije U-18:

Eugen Ciban (Rudeš), Karlo Jurak (Istra 1961), Roko Perković (Osijek), Matija Ruškovački (Dinamo), Luka Barić (Osijek), Viktor Damjanić (Šibenik), Ivan Cvetko (Dinamo), Vito Težak (Varaždin), Patrik Majdančić (Dinamo), Erik Riđan (Slaven Belupo), Marin Prekodravac (Osijek), Marin Žgomba (Istra 1961), Ivan Canjuga (Lokomotiva), Zlatan Koščević (Dinamo), Luka Vrbančić (Dinamo), Franco Corelli (Istra 1961), Filip Mažar (Osijek), Luka Kapulica (Gorica), Filip Markanović (Lokomotiva), Lorenzo Travaglia (Istra 1961), Lovro Nezirović (Gorica).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo