LUDOGOREC - DINAMO 1-2 / Zagrebački plavi uraganom u prvih 10 minuta do velike pobjede u lovu na play off Lige prvaka

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo slavio u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka u Razgradu protiv Ludogoreca i stekao dobar rezultat pred uzvrat u Zagrebu

2.8.2022.
21:39
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Liga prvaka

3. pretkolo, prva utakmica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgrad (Bugarska)

Početak: 19.45

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LUDOGOREC - DINAMO 1-2

LUDOGOREC (4-3-3): Padt - Cicinho, Plastun, Verdon, Nedjeljkov - Jordanov, Piotrowski, Cauly Souza - Rick, Tekpetey, Sotiriou

DINAMO (4-2-3-1): Livaković - Ristovski, Lauritsen, Perić, Ljubičić - Mišić, Ademi - Baturina, Ivanušec, Oršić - Drmić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Dinama u prvoj su utakmici 3. pretkola Lige prvaka u utorak navečer, kao gosti, svladali bugarski Ludogorec u Razgradu s 2-1 (2-1).

Image
BULDOG GORI /

Jura detektirao Čačićevu varku: 'Malo me to iznenadilo. Svaka čast Periću na atipičnom golu, prvo nisam ni primijetio tko ga je zabio'

Image
BULDOG GORI /

Jura detektirao Čačićevu varku: 'Malo me to iznenadilo. Svaka čast Periću na atipičnom golu, prvo nisam ni primijetio tko ga je zabio'

Utakmica je odlično počela za Dinamo koji je poveo sa 2-0 golom Dine Perića (6) i autogolom domaćeg vratara Sergija Padta (9-ag), a na konačnih 1-2 smanjio je Bernard Tekpetey (22).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perić atraktivno za 1-0

Nakon što mu je sudac Cakir "progledao kroz prste" na samom startu utakmice jer nije vidio kako je kao posljednji igrač rukama povlačio suparnika i to kao posljednji igrač obrane na 20-ak metara od svojih vratiju, stoper Dinama Perić je u 6. minuti zatresao suparničku mrežu i to u stilu rasnog napadača.

Oršić je ubacio "svijeću" u domaći kazneni prostor, tamo je prvo do lopte u skoku stigao Lauritsen, a nakon što se ona odbila od tla sjajnim volejom "stisnuo" ju je Perić i okružen četvoricom suparničkih igrača svladao Padta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri minute potom već je bilo velikih 2-0 za zagrebački sastav. Baturina je osvojio loptu na polovici Ludogoreca, proigrao Oršića koji je vidio utrčavanje Ljubičića iza obrane domaćih, a lijevi branič Dinama je zatim poslao prizemnu loptu u peterac tražeći Ivanušeca. U pokušaju presijecanja tog dodavanja domaćeg vratara Padta lopta je pogodila u petu i još jednom mu završila iza leđa.

Ludogorec u 22. zabio za smanjenje na 2-1

Zbunjenost domaćih kratko je trajala, vrlo brzo je ipak Ludogorec preuzeo konce igre u svoje ruke, a takav pristup donio mu je i pogodak za prepolavljanje zaostatka u 22. minuti. Obrana Dinama nije dobro raščistila jedno ubacivanje, do lopte je na lijevom krilu stigao Tekpetey koji je snažnim udarcem "probio" blok Ristovskog te pogodio bliži kut loše postavljenog Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ludogorec je i u nastavku susreta bio aktivniji, ali rezultat se više nije mijenjao. Najbliži poravnanju domaćin je bio odmah na startu nastavka kada je udarac Ricka Livaković krajnjim naporom skrenuo u vratnicu, a zatim je lopta "šetala" po gol-liniji prije no što ju je vratar hrvatskog prvaka potpuno ukrotio.

Uzvrat 9. kolovoza u Zagrebu

Uzvratni susret na programu je 9. kolovoza u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni pobjednik dvoboja Dinamo - Ludogorec u posljednjem će, 4. pretkolu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz susreta norveškog Bodo/Glimta i litvanskog Žalgirisa za ulazak u natjecanje po skupinama Lige prvaka, dok će poraženi igrati u 4. pretkolu Europske lige protiv poraženog iz susreta Bodo/Glimt - Žalgiris.

Gotova je utakmica. Dinamo je izdržao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još 4 minute.

89' - "Znaš li kako volim Dinamo", ori se iz grla nekoliko desetaka Bad Blue Boysa u Razgradu. Točnije, ima ih nešto malo manje od 100.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Dinamo nadomak pobjede u Razgradu, ali mora još zapeti do kraja.

86' - Baturina izlazi, Šutalo ulazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Jao Luka, crni Luka. Menalo je bio u kontri, sjurio se s loptom na gol nakon asistencije Mišića, ali tukao je iznad gola.

80' - Ulazimo u posljednjih 10 minuta do isteka 90. Dinamo drži prednost 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Evo sad pokušaja, Špikić prema Luki Menalu za samo pokušaj. Ostaje 2-1 za Dinamo.

70' - Još jedna izmjena u redovima Dinama. Oršić izlazi, Menalo ulazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Zatresla se greda, invazija Bugara na gol Hrvata. Drugi put lopta je dodirnula okvir gola Dinama. Napeto, napeto, samo sa se Plavi obrane. Publika stvara pritisak, zvižde na svaki dodir lopte dinamovaca.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Lauritsen u borbi za loptu s vratarom Ludogoreca.

67' - Fenomenalna intervencija Livakovića. Kako je sad napeto. Ludogorec napada, Dinamo se brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Ljubičić vraća loptu u igru, ali Petković ju brzo gubi.

65' - Napeto je na travnjaku, nastala je mala gužva. Špikić je na podu. Oliver Verdon je dobio žuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Brane se dinamovci, Petković u prvom dodiru s loptom, ali na svojoj polovici.

60' - Petković ulazi unutra, Drmić ide van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Mišić u korner, udarac iz kuta za Ludogorec.

58' - Dobar signal Dinama, Martin Baturina je tukao s nekih 17 metara iz prve, ali odlazi to iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Robert Ljubičić probao je sreću, evo barem pokušaja Dinama u nastavku.

55' - Rick je tukao, opet je sijevnulo iznad grede Livakovićevog gola.

47' - Je li ovo sad gol za Ludogorec? Igrač domaćeg sastava tukao je s nekih 17 metara, pogodila je lopta stativu, klizila po gol liniji, ali usporena snimka pokazuje da je lopta ostala izvan gol linije i sve je čisto. Uf, možemo odahnuti. Mišić je malo u tom bloku očešao loptu, što je još otežalo Livakoviću intervenciju.

46' - Počeo je nastavak.

Čini se kako će u igru za Dinamo Dario Špikić, broj 77. Martin Baturina bi trebao iz igre. Ne, ipak će van Ivanušec. Simon Sluga također ide na gol Ludogoreca.

45+1' - Kraj prvog poluvremena u Razgradu.

45'+1 - Opasna situacija za Dinamo pred golom Livakovića. Sotiriou je bio u dobroj prilici, gledatelji su skočili sa svojih sjedalica, ali počistila je to Dinamova obrana. Kako je uzbudljivo, publika je baš na nogama u ovim trenucima. Ludogorec se probudio nakon gola za 2-1.

42' - Mišić je sad poludio i dobio žuti. Uvjeren je da je Ganac taj koji se sam sapleo, a nije ga on.

38‘ - Prelako igrači bugarske momčadi dolaze u šesnaesterac Dinama i to se nikako ne sviđa Anti Čačiću. Ovog puta dobro reagira Robert Ljubičić koji se izvrsno snalazi na poziciji lijevoga beka koja mu nije prirodna, a Petar Bočkaj na toj poziciji još ne može dati sve od sebe, prema Čačićevim zamislima u ovoj ranoj fazi sezone. Turski sudac sad već drugi put opominje Dominika Livakovića zbog zadržavanja igre. Zasad samo usmeno, bez kartona.

34‘ - Nevolje za Ludogorec. Čini se da se ozlijedio nizozemski vratar, tragičar kod 2-0 Sergio Padt i trenutno mu se ukazuje liječnička pomoć. Podsjetimo, zamjena mu je bivši vratar Vatrenih i Rijeke Simon Sluga. Zasad su sanirali ozljedu liječnici, vidjet ćemo kakvo će stanje biti na poluvremenu.

33' - 51-49% posjed lopte u nogama Dinama, dva gola iz dvije šanse, a Ludogorec ima kompletno više udaraca po golu.

31‘ - Nova akcija Ludogoreca i nova nesmotrenost obrane Dinama, nasreću Tekpetey ne pogađa okvir gola i imamo sreće.

22' - Ludogorec smanjuje na 2-1. Livaković je matiran.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

20' - Dinamo je na dobrom putu da dođe do svoje 144 pobjede u Europi. Ademi igra svoju 95 utakmicu u Europi.

19' - Mišić je čvrst u startu na loptu, sad je prošao bez žutog. No, morat će biti oprezan.

15' - Josip Drmić je mogao matirati Ludogorec i možda riješiti susret. Imao je po desnoj strani, nakon što ga je suigrač sjajno izbacio u šansu, odlični kut šuta, međutim nije bio točan.

9' - GOOOL - Dinamo ekspres vodi 2-0, autogol Padta, golmana Ludogoreca. Kakav početak u Razgradu. Nešto manje od stotinjak BBB-ovaca je na tribinama i sad su eruptirali. "Dinamo, Dinamo", grmi s tribina. Oršić je progirao Ljubičića koji je išao centrirati Ivanušecu, a golman Ludogoreca pokušao je blokirati centaršut, a lopta se od njega odbila u gol. Domaćin je u šoku, kao da niti sami ne vjeruju što im se događa.

6' - GOOOL - Velemajstorski potez Dine Perića, netipičan gol, ma čitava akcija... Perić je iz voleja zabio za vodstvo Dinama.

2' - Lauritsen spašava Dinamo, nesigurnosti u obrambenoj liniji zagrebačkog sastava. Što se sad ovdje dogodilo? Lauritsen je bio na mjestu. Korner, opet šansa, Piotrowski tuče s 8 metara. Odlazi to pored gola. Jao, Mišić je zeznuo u prvom pokušaju, a sad je opet bilo gusto. Traljav ulazak u utakmicu. Neugodna situacija na samom početku utakmice. Lauritsen je blokirao šut Sotirioua prije toga.

1' - Ludogorec je odmah pokušao iznenaditi prema naprijed u svom prvom napadu, ali koncentrirana je obrana nogometaša u bijelo-plavoj varijanti u večerašnjoj utakmici.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Martin Baturina vodi bitku s igračem Ludogoreca.

1' - Počela je utakmica, sretno Dinamo!

19.41 - Igrači izlaze na travnjak. Još malo je do početka prvog susreta 3. pretkola Lige prvaka između Ludogoreca i Dinama.

19.18 - Večeras će pravdu dijeliti 46-godišnji Cüneyt Çakır iz Istanbula. On će biti glavni sudac utakmice.

18.24 - Stigli su sastavi i pomalo smo iznenađeni što je napravio strateg Plavih, ili nismo, ovisno kako gledate na meritum stvari. Dakle, Ante Čačić u dilemi između Martina Baturine i hit dinamovca ove sezone Luke Menala odlučio za novopečenu desetku koja, ruku na srce, iz utakmice u utakmicu pokazuje sve bolju formu. 

Bruno Petković Boško Šutalo ipak će svoju priliku čekati s klupe, a povjerenje su od prve minute dobili Rasmus Lauritsen i u samoj špici Josip Drmić.

LUDOGOREC (4-3-3): Padt - Cicinho, Plastun, Verdon, Nedjeljkov - Jordanov, Piotrowski, Cauly Souza - Rick, Tekpetey, Sotiriou

DINAMO (4-2-3-1): Livaković - Ristovski, Lauritsen, Perić, Ljubičić - Mišić, Ademi - Baturina, Ivanušec, Oršić - Drmić

Dinamo je spreman za bitku 3. pretkola Lige prvaka. Sudar protiv Ludogoreca bit će sraz preko kojeg će neko prijeći u play off Lige prvaka. Želje su obostrane, naglašene i s bugarske i s Dinamove strane. Obje su momčadi u dobrom raspoloženju, iza sebe imaju pozitivne rezultate i za očekivati je jednu borbenu utakmicu.

Po pobjedu u Razgradu

Ante Čačić je u najavi utakmice kazao kako su dinamovci u Bugarsku doputovali kao da se radi o eliminacijskoj utakmici.

Plavi će, u to nemojte sumnjati, tražiti pobjedu protiv Ludogoreca.

"Naša su očekivanja da ćemo otići do kraja. Na tom je putu Ludogorec kojeg ja respektiram. Imamo iskustva s njima, ali od vremena kada smo zadnji put igrali s njima dosta se toga promijenilo, momčadi su drugačije. Obje su momčadi napumpale  svoj ego u Europi. Ali ja vjerujem da Dinamo ima tu kvalitetu i sposobnost da prebrodi suparnika kakav je Ludogorec", rekao je Ante Čačić.

Problemi postoje, ali i adekvatne zamjene

Kako će Dinamo istrčati na travnjak? Boško Šutalo se pokazao jako dobrim protiv Istre 1961 prije 4 dana, pa je za očekivati da bude i u Razgradu u udarnom sastavu. Trebao bi biti u paru s Lauritsenom, na bokovima bi trebali biti Ristovski ne desnoj strani, te Robert Ljubičić na lijevoj.

Ispred njih bi trebali ordinirati atomski dvojac Mišić Ademi, a još ispred njih MenaloIvanušecOršić, te u vrhu napada Drmić. Bruno Petković je u kadru, ali vjerojatno neće započeti susret.

To je ona omiljena Čačićeva formacija 4-2-3-1 u kojoj će Drmić biti najistureniji igrač Dinama, a iza njega Menalo, Ivanušec i Oršić. Paklena ofenzivna četvorka Plavih trebala bi zadavati glavobolje braničima Ludogoreca. Trebala, ali pričekajmo početak utakmice prvo.

Kao što znate, zbog ozljeda neće biti TheophileaEmrelijaJosipa Šutala Bulata. Osim Petkovića, određenih problema imao je i ove sezone sjajni Luka Menalo, ali radilo se samo o grčevima, pa bi s njim sve trebalo biti u redu.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo