PLAY-OFF LIGE PRVAKA / Prvi poraz Čačića: Dinamo pao protiv Norvežana u odličnoj utakmici, Modri se imaju čemu nadati u uzvratu

Image
Foto: Grafika RTL.hr - profimedia.hr - Matija Habljak/PIXSELL - Marko Lukunic/PIXSELL

Dvoboj će se odigrati na stadionu Aspmyra pred nešto više od osam tisuća gledatelja, a očekuje se i nekoliko stotina navijača Modrih. Utakmicu pratite na RTL.hr u tekstualnom prijenosu od 21 sat.

16.8.2022.
17:40
Grafika RTL.hr - profimedia.hr - Matija Habljak/PIXSELL - Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama poraženi su sa 1-0 na gostovanju kod norveškog prvaka Bodo/Glimta u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u Ligu prvaka.

Pogodak za pobjedu Norvežana postigao je u 37. minuti udarcem glavom Amahl Pellegrino na ubačaj Mugishe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je boljom igrom u nastavku stvorio nekoliko prilika, u 71. minuti je Martin Baturina i postigao pogodak, ali je on poništen zbog zaleđa u kojem se u začetku akcije našao Bruno Petković koji je u 86. minuti iz najbolje Dinamove šanse poslao loptu pokraj vrata sa 14 metara.

Uzvrat na Maksimiru na rasporedu je u srijedu, 24. kolovoza, s početkom u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: SofaScore

UŽIVO:

Bodo/Glimt - Dinamo 1:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bodo/Glimt: Haikin - Sampsted, Amundsen, Hoibraten, Wembangomo - Saltnes, Hagen, Vetlesen - Mvuka, Salvesen, Pellegrino

Dinamo: Livaković - Ristovski, B. Šutalo, Lauritsen, Ljubičić - Mišić, Ademi - Špikić, Baturina, Oršić - Drmić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+3 Gotov je dvoboj u Bodu. Dinamo je minimalno poražen u Norveškoj no Modri se imaju čemu nadati u uzvratu

87' Što je sada promašio Petković! Lopta je nakon grube greške norveške obrane došla do Dinamova napadača, a on s ruba kaznenog prostora potpuno neometan puca preko vrata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' Dobra prilika za Dinamo. Ubacio Ristovski, Ademi pucao glavom, ali brani Haikin. Opasno živi Bodo

73' Sad se redaju prilike s obje strane. Prvo je Dinamo imao dobru situaciju u kaznenom prostoru no Baturina je dao loptu iza leđa Petkovića, a onda u protunapadu Šutalo teškom mukom čisti ispred Pellegrina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Emreli je povukao polukontru i našao Petkovića koji prebacuje na drugu stranu gdje kombiniraju Ljubičić i Baturina koji zabija, ali označeno je zaleđe.

Image
Skandinavski spektakl /

Kakvi navijači: Fantastična atmosfera na utakmici Bodo/Glimta i Dinama

70' Izašao je Oršić, a ušao Emreli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' Hagen je ostao sam na 25 metara, ali Ademi požrtvovnom reakcijom blokira i izbacuje u korner iz kojeg se nije rodilo ništa konkretno.

64' Ne izgleda Bodo/Glimt više tako dobro. Modri su uhvatili konce igre, podigli linije prema vratima Haikina te sada djeluju kao bolja momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Dinamo je došao malo do daha. Povezali su modri nekoliko dodavanja na polovici Glimta nakon čega je Oršić našao dobrim ubačajem glavu Petkovića koji puca malo preko vrata. Odmah potom Dinamo presingom tjera Norvežane na pogrešku, ali udarac Oršića prolazi malo pokraj vrata

55' Nova velika prilika Glimta! Mvuka je protutnjao pokraj Ljubičića i opasno ubavio u 5 metara, Livaković odbija u korner

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' Dinamo opasno visi. Vidjeli smo jedno rukometno prebrojavanje s desno na lijevo, a Pellegrino s 13 metara cilja kut Livakovićevih vrata, ali je zamalo neprecizan.

52' Požutio je Mišić nakon jednog čvrstog duela na centru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' Dinamo je sada imao sreće. Pellegrini je povratnom loptom našao Vetlesena no on je ne uspjeva iskontrolirati i propada dobra prilika za Norvežane

48' Pobjegao je Mvuka Ljubičiću koji ga ruši na 30 metara od gola. Slobodan udarac izvodi Pellegrino no Dinamova obrana to lakoćom čisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počeo je drugi dio! Dinamo traži izjednačenje u nastavku. Ušli su Bruno Petković i Luka Ivanušec, a u svlačionici su ostali Drmić i Špikić.

Image
Foto: SofaScore

45' Kraj prvog dijela. Dinamo je imao sreće na kraju prvog poluvremena što ide na odmor sa zaostatkom od samo jednog pogotka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' Novi slobodan udarac za Bodo. Hagen pogađa Ljubičića, a iz drugog pokušaja puca pokraj vrata.

41' Bode je ubacio u višu brzinu. Wembangomo je probio Ristovskog, Šutalo čisti. Dva kornera za redom za žute. Prvi je bio bezopasan, ali nakon drugog Salvesen gađa gredu. Dinamo je imao sreće

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' Nova opasnost pred vratima Livakovića. Ademi je srušio Vetlesena, ali Pellegrino iz slobodnog udarca pogađa u živi zid

37' Goooool! Taman kad je izgledalo da će Modri izdržati dogodilo se ono najgore. Mvuka je sjajno ubacio, a najbolji strijelac Glimta - Pellegrino se zavlaći iza leđa Šutala i Lauritsena te lakoćom posprema loptu iza leđa Livakovića. Lopta je preletjela Lauritsena, Šutalo je zakasnio, a nije stigao zatvoriti ni Ristovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' Dobra situacija za domaćine. Mvuka je nakon kombinacije sa Salvesenom ubacio na 12 metara gdje loptu čeka Saltnes čiji udarac od bloka odlazi u korner. Nakon ubacivanja iz kuta Salvesen je bio najbliži lopti no ne uspjeva je pospremiti iza Livakovića. Opasno Dinamo živi posljednjih nekoliko minuta

30' Dinamo je uspio u svome glavnome naumu. Smirio je nalete Norvežana u prvih pola sata igre te domaćini nisu napravili ni jednu ozbiljnu priliku na otvaranju utakmice. Dinamo je najopasniji bio nakon što je Oršić zaprijetio iz daljine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' Jedna pogreška Mišića dovela je kapetana Ademija u neugodnu poziciju koju on rješava klizećim startom pri čemu se lakše ozljeđuje. Ademi će nastaviti utakmicu

23' Najbolja situacija za Dinamo na današnjoj utakmici. Obrana Bodea nije ozbiljno shvatila Oršića, a krilo Modrih je poteglo s 25 metara u bliži kut no Haikin teškom mukom brani i odbija u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' Za sada gledamo utakmicu bez izrazitih prilika. Glimt pokušava visokim presingom i s puno trke prisiliti Dinamovu obranu na grešku no do sada su Modri vrlo koncentrirani. Sjajno obranom dirigira Rasmus Lauritsen.

17' Ovo je sada izgledalo obečavajuće. Špikić i Ristovski su stvorili višak na desnoj strani no bek Modrih je jako loše centrirao

15' Sada je pukla Dinamova desna strana. Saltnes se uvukao između Šutala i Ristovskog, ušao u kazneni prostor, ali njegov ubačaj odbija u korner Dinamova obrana. Ubačaj iz kuta Livaković boksa izvak kaznenog prostora

14' Evo novog pokušaja Norvežana iz Daljine. Novi udarac Vetlesena kojeg lakoćom kroti Dominik Livaković

12' Domaći pojačavaju pritisak nošeni fanatičnom podrškom s tribina. Sada je stigao ubačaj s desne strane norveškog napada, ali Salvesen nije uspio dobro pogoditi glavom.

8' Sad je bilo opasno pred Livakovićevim vratima. Probio je Sampsted i oštro ubacio na 5 metara no nitko od igrača u žutome nije stigao do lopte. Ubačaj s druge strane je Dinamova obrana sigurno otklonila.

7' Evo i prvog pokušaja Modrih. Pobjegao je Oršić po lijevoj strani, a u priključak mu je stigao Drmić koji desnom nogom s 12 metara puca preko vrata.

5' Domaćini su presingom uspjeli stisnuti Dinamo prvi put na utakmici. Nakon nekoliko preciznih dodavanja Vetlesen pokušava s 20 metara, ali udarac završava u Livakovićevim rukama nakon što je netko blokirao.

0' Počela je prva utakmica Glimta i Dinama! Ulog je velik, pobjednik ide u Ligu prvaka. Modri su napravili tri zamjene u odnosu na utakmicu s Hajdukom. U prvoj postavi su se našli Oršić, Drmić i Lauritsen, a izvan prvih 11 su ostali Petković, Ivanušec i Perić.

______________________________________________________________________________________________

Dinamo u utorak u 21 sat gostuje kod Bodo/Glimta na sjeveru Norveške u sklopu play-offa Lige prvaka. Hrvatski će prvak tražiti pozitivan rezultat na stadionu Aspmyra kod momčadi koja je prošle sezone bila jedno od najvećih iznenađenja u europskom nogometu doguravši do četvrtfinala Konferencijske lige te osvojivši naslov prvaka Norveške čak pet kola prije kraja prvenstva.
Da Modri večeras neće imati lagan posao zna i trener Dinama Ante Čačić.

"Veseli nas izvedba u posljednje dvije utakmice, ali i to što se velik broj igrača približava optimalnoj formi. Respektiramo svog domaćina, ali želimo napraviti korak prema Ligi prvaka", u svom stilu rezonirao je na konferenciji za medije strateg zagrebačke momčadi.

'Domaćinu je to prednost'

Bivši hrvatski izbornik biranim je riječima govorio o norveškom prvaku no nije krio da Dinamo na sjever Europe ide s visoko postavljenom letvicom.

"Njihova je najveća snaga momčadska igra. Ne mogu vam sada nikog istaknuti ni otkriti kako ćemo ih pokušati zaustaviti ili kako ćemo mi igrati. Jasno je da imaju želju ući u Ligu prvaka. To im i ja želim, ali ne ove godine", kazao je Čačić pa potom prokomentirao činjenicu da će se dvoboj igrati na umjetnoj travi i po znatno nižoj temperaturi nego što je to u Hrvatskoj.

"Domaćinu je to prednost. No, ne bih ja davao nama alibi u podlozi. Mislim da imamo dovoljno tehnički potkovane igrače koji se mogu prilagoditi i podlozi i vremenu. Kao profesionalac se moraš prilagoditi svim mogućim uvjetima. Umjetna trava ne smije biti izgovor', zaključio je.

'Mi smo u dobroj formi'

Utakmicu je najavio i Kjetil Knutsen, tvorac norveškog čuda i čovjek koji potpisuje jedan od najtežih poraza u karijeri Josea Mourinha. Naime, prošle je godine Bodo u grupnoj fazi Konferencijske lige demolirao Romu na svom terenu s čak 6:1.

"Apsolutno podržavam kolegu koji je optimističan i koji želi napraviti dobar rezultat. To je sport i jedino normalno je tako razmišljati. Mi igramo povijesnu utakmicu za Bodo/Glimt. Moramo biti svoji i igrati svoju igru. Napast ćemo ih. Međutim, nismo toliko naivni da ne vodimo računa o protivniku, znamo da je Dinamo momčad s velikim iskustvima i sjajnim rezultatima", kazao je na konferenciji za medije Knutsen pa dodao kako vjeruje da ima momčad koja se može sasvim dobro nositi s Dinamom.

"Mi smo u dobroj formi i postoje svi preduvjeti za dobar rezultat. No, treba znati da je ovo samo prvo poluvrijeme, igraju se dvije utakmice i svašta se može dogoditi. Odluka neće pasti u utorak, sve će biti odgođeno do zagrebačke utakmice", konstatirao je strateg momčadi sa sjevera Norveške te vješto prebacio ulogu favorita Zagrepčanima.

Spektakl na sjeveru Norveške

"Nema dvojbe da smo autsajderi. Sve ćemo učiniti da pobijedimo i spremni smo igrati na najvišem europskom nivou za nas. Sretni smo što smo ovdje", zaključio je.

Bez obzira na komplimenta kojima su se obasipali Čačić i Knutsen jasno je da će i jedan i drugi tražiti pozitivan rezultat i nastavak dobre serije u kojima se nalaze Dinamo i Glimt.

Dvoboj će se odigrati na stadionu Aspmyra pred nešto više od osam tisuća gledatelja, a očekuje se i nekoliko stotina navijača Modrih. Utakmicu pratite na RTL.hr u tekstualnom prijenosu od 21 sat.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo