'BILI SMO DOTUČENI' / Valter Matošević: 'Kasnije smo se sprdali da smo izgubili od Maradone i Caniggije'

Image
Foto: Boris Sćitar/PIXSELL

Valter Matošević najavio je za portal Net.hr 'Gjensidige Cup 2024'., koji će se prenositi na RTL-u i RTL-u 2 od 9. do 12. svibnja. Norveška, Argentina i Danska suparnici su našim rukometašima

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

7.5.2024.
14:23
Boris Sćitar/PIXSELL
VOYO logo

Valter Matošević trenutno se nalazi na rehabilitaciji od operacije kuka. U dogovoru s ljudima iz HRS-a i izbornikom Dagurom Sigurdssonom propustit će prijateljski pripremni turnir u Oslu. Operiran je 26. ožujka, a za dalje će se vidjeti.

Jer, sve je u medicini relativno - hoće biti dobro ili neće. Za sad rehabilitacija Valtera Matoševića ide super. Hoda bez štaka što je super.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'BRANIT ĆU DOK NE PADNEM S NOGU' /

Filip Ivić otvorio nam je dušu: 'Kelentrić mi je bio tata, a Stevanović brat'

Image
'BRANIT ĆU DOK NE PADNEM S NOGU' /

Filip Ivić otvorio nam je dušu: 'Kelentrić mi je bio tata, a Stevanović brat'

Neće Valter biti u reprezentaciji kao trener golmana sad u Oslu, ali vjeruje da će biti spreman za Olimpijske igre i na dispoziciji.

Sigurdsson je u reprezentaciju pozvao Marija Kelentrića, trenera golmana Gumersbacha, nekadašnjeg Valterovog suigrača u reprezentaciji Hrvatske koja je 2003. šokirala sportski svijet, kao posljednjeplasirana reprezentacija na EP-u godinu dana prije, osvojivši naslov prvaka svijeta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je to Sigurdsson zamislio s Keletom i Valterom u ovom trenutku je nejasno, to tek treba vidjeti...

"Sve je bilo u dugovoru s ljudim iz Saveza, odnosno s izbornikom, što se tiče moje operacije. Operaciju sam prolongirao da mogu otići na kvalifikacije za OI", kazat će Valter Matošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u tjednu kada će većina reprezentacija imati doigravanje za Svjetsko prvenstvo 2025. godine, od 9. do 12. svibnja u Oslu, Hrvatska, Danska i Norveška, zajedno s Argentinom, odigrat će turnir pod nazivom Gjensidige Cup 2024.

Prvi sraz s Norveškom prenosit će RTL 2 dana 9. svibnja. Dva dana poslije, glavni kanal RTL-a donijet će susret s Argentinom, a dan nakon utakmicu Hrvatske i Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valter nas je vratio 21 godinu u prošlost. Hrvatski rukometaši, zlatni, predvođeni izbornikom svih izbornika u našem rukometu Linom Červarom, na startu su turnira izgubili od Argentine. Bila je to kaotična utakmica. U drugom su dijelu naši rukometaši napravili sami sebi harakiri. Prvo je poluvrijeme završilo 18-13 za Hrvatsku, a na kraju je semafor pokazivao 29-30 za Argentinu.

Argentinci su se veselili kao mala djeca, ni sami nisu vjerovali skakajući po terenu što su kreirali, kako im je to uspjelo. Prvi su tada put pobijedili jednu europsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu. Bili su rukometni Gauči uporni do kraja, nisu se predavali i kada su sportski anonimusi u Argentini 14 minuta prije kraja gubili sa 6 razlike, bilo je 27:21 za Hrvatsku... uslijedila je sumrak saga, pomraćenje uma. Pucanj u nogu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana Hrvatske u završnici nije mogla zaustaviti vanjski šut, u napadu su naši promašivali ziceri, a uz nisu realizirali čak 6 sedmeraca. Jedan od razloga poraza dogodio se u 35. minuti. Petar Metličić je vratio jedan udaraz Cruzu i dobio crveni karton. Červarovi rukometaši mogli su konačno u tom trenutku zapjevati onaj bezvremenski hit od Pipsa - Na putu prema dole.

"Argentina je bila samo otvaranje turnira, tog SP-a u Portugalu, zlatnog i nezaboravnog za nas. Onako kroz maglu se sjećam da smo krenuli dobro, ali da smo se poslije opustili što su Argentinci iskoristili i dobili. Da, bila je to jedna kaotična utakmica. Promašili smo dosta penala, Metličić je dobio crveni. Argentina je dobro odigrala utakmicu i kažem, uz svu tu zbrku, izgubili smo to. Sami smo se čudili na koji način i kako, ali eto, dva boda su otišla na njihovu stranu", rekao je za Net.hr Valter Matošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča ide dalje...

"Sve što se poslije dogodilo na turniru je povijest, ali ta povijest se počela pisati u drugom poluvremenu sljedeće utakmice protiv Saudijske Arabije. Dakle, nakon loših 15 minuta drugog dijela protiv Argentine, bilo je klimavo i prvo poluvrijeme protiv Saudijske Arabije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo naizgled sigurna pobjeda. Puno grešaka u napadu, ispadala su lopte, promašivali se "ziceri", ponovno i sedmerci, ovaj put tri. Sve to zbog straha od novog poraza. 

Image
Foto: PIXSELL

Valter Matošević

"Sve što se poslije dogodilo je povijest. Moram priznati da nakon Argentine smo bili dotučeni. Nakon prvog poluvremena protiv Saudijske Arabije u glavama nam je bilo - je li moguće da nam se događa? Kad smo proigrali i zaigrali dobro i moćno, sve smo okrenuli na šalu i čak se sprdali - dobio nas je Maradona i Claudio Caniggia. Možda nas je to na neki način i zbližilo, diglo i ostalo je sve ispalo kako je ispalo", otkriva Valter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratimo se u sadašnjost. Norveška, Argentina i Danska bit će pravi testovi za reprezentaciju Hrvatske.

"Nama uvijek tzv. 'egzotične' reprezentacije poput Argentine, Brazila ili Japana nisu odgovarale. Uvijek smo imali problema, ali smo ih dobivali. Da, događalo se da je Hrvatska gubila tijekom povijesti od spomenutih ili igrala neriješeno, spašavala se, ali sve u svemu smo takve momčadi dobivali. Teško, ali uglavnom jesmo", tvrdi Matošević i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Norveška i Danska su predstavnici suvremenog rukometa kakvog ga mnogi nazivaju, igraju superbrzi rukomet. Poslužit će nam te utakmice za ono što nas čeka na OI u Parizu ovog ljeta", zaključio je Valter Matošević.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo